Story: Michael & Sophie - Trouwpak op maat én een oud stadhuis als trouwlocatie
loader
hourglass_empty
Gemiddelde leestijd: 5 minuten, 11 seconden

Story: Michael en Sophie

Trouwpak op maat én oud stadhuis als trouwlocatie: interview met Michael Feelders

Van een huwelijksaanzoek op Santorini, tot trouwen in een op maat gemaakt trouwpak in een oud stadhuis. Wat een droom! Michael vertelt ons hoe hij zijn trouwdag heeft beleefd en wat zijn ervaring is met het uitzoeken van een trouwpak op maat. Uiteraard uitgezocht bij onze kleermakerij in het mooie Alkmaar.

Wie is Michael Feelders?

1. Vertel ons eens, wie ben je? Waar en wanneer ben je geboren, en wat voor werk doe je?

Mijn naam is Michael, geboren op 20 augustus 1973 in Haarlem. Op dit moment werk ik al vijf jaar bij TomTom in Amsterdam als Senior International Salary administrator. Daarnaast ben ik raadslid en fractievoorzitter voor D66 in de gemeente Heerhugowaard.
 

Een kasteel als trouwlocatie: een droom!

2. Waar heb jij je partner ten huwelijk gevraagd?

In september 2018 ben ik samen met Sophie op vakantie gegaan naar het Griekse eiland Santorini. Meteen de eerste avond ben ik op de knieën gegaan en heb haar gevraagd of ze met wilde trouwen. Een superromantische plek voor een aanzoek! En ze zei “ja” in het Grieks!

3. Wil je ons meer vertellen over de trouw- en feestlocatie? Waarom heb je voor die locatie gekozen?

Onze trouwlocatie was het oude stadhuis in Franeker. Een mooi monumentaal pand uit 1591 in de Friese renaissance stijl. Het is een fotogeniek gebouw waar je heel erg blij van wordt en qua locatie, midden in het centrum, is het voor iedereen goed bereikbaar.

Na afloop van de trouwplechtigheid zijn we met z’n allen naar Grandcafé De Doelen gewandeld, dat om de hoek ligt van het oude stadhuis. De taart & bubbels, het heerlijke diner en het feest vond hier plaats. Met hulp van mijn zus Helen en nichtje Lynley hebben we de zaal versierd zodat het supergezellig was. De service van het personeel van Grandcafé De Doelen was echt perfect. Zo ontspannend, zo goed op elkaar in gespeeld en zoveel aandacht voor alle kleine details. Het was echt fantastisch!

Oriënteren op een trouwpak: ervaring

4. Wanneer ben je begonnen met oriënteren voor je trouwpak? Hoe is dat verlopen?

Vanaf het begin heb ik gezegd dat ik een maatpak wilde en dat ik hem later ook nog wil dragen, als dat uitkomt. We zijn naar de trouwbeurs in het AFAS stadion geweest om eens te kijken hoe die voorbeeld trouwpakken er dan uit zien. Het was meer een bevestiging dat ik bij Hoes Tailors een maat trouwpak wilde uitzoeken.

5. Hoe heb je Hoes Tailors gevonden? En waarom heb je voor ons gekozen?

In de afgelopen jaren heb ik al verschillende maatpakken bij Hoes Tailors gekocht, dus ik was al bekend met ze. Kwaliteit en service zijn zeer goed en je krijgt alle tijd die je nodig hebt. Altijd advies over de laatste trends en doorgaan tot in de kleinste details tot perfectie. Tot nu ben ik heel blij met de diverse maatpakken!

6. Waarom heb je voor een maatpak gekozen op deze bijzondere dag?

Een maatpak is gewoon heel mooi om te zien. Het zit lekker, het valt op en je straalt. En op je trouwdag moet je stralen!

7. Wat zijn je ervaringen met het uitzoeken van je trouwpak? Wie bracht je mee, en was het – qua maatpak – liefde op het eerste gezicht?

De eerste keer was Sophie mee. Zij wilde wel wat invloed hebben op de kleur, want zij had haar trouwjurk al klaar. Dit ging heel goed. De details qua zakken, knopen, voering heb ik zelf uitgekozen. Alleen de tekst in het boordje in mijn nek heeft Sophie later doorgegeven. 

De tweede keer was mijn zus Helen mee. Die was nieuwsgierig en wilde een preview van mijn trouwpak zien. Zij kreeg de stropdas mee (die kleur paste namelijk bij de trouwjurk) die ik op de trouwdag zelf van haar kreeg overhandigd.

8. Vond je het lastig om je trouwpak te kiezen zonder het daadwerkelijk te zien?

Nee, gezien mijn eerdere ervaringen had ik alle vertrouwen dat het goed zou komen.

9. Was het pak wat je verwacht had bij de eerste pasronde?

Ja, hooguit wat kleine dingetjes moesten aangepast worden, advies voor riem en schoenen zodat het geheel op de trouwdag er supermooi uit ziet.

De trouwdag

10. Hoe hebben jullie de trouwdag ervaren?

Heel bijzonder. Logistiek hadden we het allemaal heel goed in elkaar gezet. Het weer speelde goed mee, op momenten dat er foto’s werden genomen scheen de zon en daarna elke keer een klein buitje. Het is een drukke dag, maar het geeft een heerlijk gevoel. 

11. Wat was het meest bijzondere, leukste of grappigste dat gebeurd is op je trouwdag, en wat je bijgebleven is?

Als je tegen elkaar het ‘jawoord’ zegt, is toch wel het mooiste. Daarnaast de fotoshoot in Sint Annaparochie, Bolsward en Franeker. Het vervoer tussen alle plaatsen in met een mooie Mercedes. Bovendien waren alle gasten vrolijk en het was de hele dag tot aan het eind een gezellig spektakel, echt, dat blijft je zeker bij. 

Trouwpak op maat: Michael’s advies

12. Wat was de reactie van je partner op je trouwpak?

Ja, ze vond mijn pak erg mooi en het paste precies bij haar trouwjurk

13. Wat zou je toekomstige bruidegommen willen adviseren? (wat betreft maatpakken, of juist iets anders?)

Zorg voor een goede planning van alle zaken die je wilt doen en begin vroegtijdig met het opstellen van een budget van wat je maximaal wilt uitgeven. Voor een maatpak, kijk rond en bepaal voor jezelf hoe uitgebreid je trouwpak moet zijn.

14. Hoe zou je Hoes Tailors willen omschrijven?

Ik ben al jaren tevreden en adviseer alle mannen om een keer langs te gaan voor een maatpak. Service en kwaliteit is erg hoog en daar heb je heel veel baat bij. 
 

Maatpak kopen bij Hoes Tailors?

Wil je ook een maatpak kopen? Maak dan een afspraak via onze contactpagina. Bij onze kleermakerij krijg je altijd een volledige service. Kies net als Michael je trouwpak op maat uit tot in de details. Van een mooie stof tot prachtige knoopjes, en alle extra opties die je je kunt wensen. Tot snel in Alkmaar!


Gemiddeld scoren wij 4.6 bij onze klanten op verschillende platformen
Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken

Stories

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Naar shop