Stoffenhuis Dormeuil
loader
Header afbeelding Stoffenhuis Dormeuil

Het begint al bij de bron van de stoffen van Dormeuil gebruikt. Het stoffenhuis gebruikt namelijk wol die werkelijk van over de hele wereld gehaald wordt. De zachte vacht van de Zuid-Amerikaanse vicuña wordt vaker door kleermakers gebruikt, maar de zeer zeldzame haren van de muskusos uit Groenland, dat is toch een minder vaak gebruikte wol. Ook van de haren van de angorageit uit Zuid-Afrika maakt Dormeuil prachtige stoffen. En natuurlijk is het merinosschaap uit Australië een geliefde bron om heerlijk lichte wol te kunnen maken.

Exel Blue collectie

In 2016 kwam Dormeuil met de prachtige Exel Blue collectie van vederlichte merinoswol in de mooiste blauwtinten. De stof heeft 20% stretch, maar bevat verrassend genoeg geen elastaan. Een maatpak van Exel Blue is zeer geschikt voor wie veel onderweg is, dankzij de natuurlijke elasticiteit van de wol. De stof blijft dus altijd mooi in model. Een Exel Blue maatpak is bovendien heerlijk veelzijdig en kan het hele jaar gedragen worden. 

Wil je een maatpak kopen, gemaakt van ‘the cloth of the future’? Kom eens langs bij Hoes Tailors, dé kleermaker in Alkmaar, en maak kennis met de prachtige Exel Blue collectie van Dormeuil.


 

Naar shop