Stoffenhuizen
loader

Scabal

De rijke geschiedenis van Scabal

Een verhaal over the Godfather en Dalí

Tegenwoordig wordt Scabal gezien als de wereldleider op het gebied van luxe stoffen. Maar zoals alle grootheden is ook Scabal als kleine speler begonnen, in 1938 in Brussel. Otto Hertz begon met slechts enkele personeelsleden onder zich als lokale aanbieder van stof voor mannenpakken. Maar het bedrijf groeide razendsnel. Al in 1950 was het merk uitgegroeid tot stoffenleverancier van ’s werelds bekendste kleermakers. En de faam groeide rap, want binnen de kortste keren stond zelfs Hollywood op de lijst met klanten. 
 

Afbeelding Scabal

Dormeuil

Wol van over de hele wereld

Het verhaal van Dormeuil

Dormeuil reist de wereld over voor de selectie van de beste wol. Dormeuil selecteert zelf de beste wol voor hun stoffen en koopt deze ook direct bij de bron in, in plaats van via een veilinghuis. Voor de bewerking wordt de wol naar de eigen weverij in Engeland verscheept. In de Dormeuil weverij worden de vezels eerst geverfd, zodat een mooie, diepe en volle kleur ontstaat. Pas daarna worden de draden

Afbeelding Dormeuil

Gilmore & Hedges

The Iconic Collection

Het duurzame stoffen merk

Ontwerpers Gilmore & Hedges willen weer terug naar duurzame stoffen als basis voor kwalitatieve herenkleding die je jarenlang kunt dragen. Het merk selecteert alleen de best beschikbare wol voor hun creaties en kleurt de stoffen met ecologische verf. Het geheel wordt versierd met opnieuw ontdekte en iconische patronen. Het resultaat is een unieke stof die je met een goed gevoel kunt dragen en waarin je gezien wilt worden! 

Afbeelding Gilmore & Hedges
Afspraak maken