Sinds 1946 - Hoes Tailors
loader

JIJ BENT AL 75 JAAR ONZE INSPIRATIE

DE KLANTEN VAN HOES TAILORS

De leeftijd van de klanten die bij Hoes Tailors, dé kleermaker in Alkmaar, over de vloer komen, varieert van begin twintig tot ver in de negentig. Toch zijn het vooral de oudere heren die bij ons een kostuum op maat laten maken, wellicht vanwege onze lange geschiedenis en daarmee het ‘ouderwetse’ karakter. Met onze jongste telg Leon als nieuwste kleermaker, zijn we bij Hoes Tailors wat meer aan het verjongen. Jonge zakenmannen lijken het maatpak ook steeds meer te ontdekken, wat de gemiddelde leeftijd van de klanten wat omlaag haalt. Maar natuurlijk moet verjonging hand in hand blijven gaan met de decennia oude kennis en vakmanschap van ons bedrijf...
 

Drie generaties, één familiebedrijf

De geschiedenis van kleermaker en kledingzaak Hoes Tailors gaat ver terug. De firma is in 1946 opgericht en was in de jaren ’60 en ’70 een van de grootste kleermakerijen van Nederland, destijds onder leiding van Ab Hoes. 

Afbeelding Drie generaties, één familiebedrijf

Een uitstervend beroep,maar hier nog springlevend

HET VERHAAL VAN LEON HOES

Vanaf de drukke rotonde aan de Geesterweg is de zaak niet te missen. Een uitnodigende entree van glas met mooi aangeklede etalages en in grote letters de naam op de gevel: Hoes Tailors. 

Voor kleermaker Leon Hoes (35) is dit pand niet alleen zijn werkplek, maar ook zijn huis. Naast de ingang van de zaak die hij runt, zit de deur naar zijn woning boven de winkel. Ideaal gesitueerd, omdat hij ook vaak ’s avonds werkt. “Ik hoef alleen de trap af en ik sta al in de zaak.”
 

Afbeelding Een uitstervend beroep,maar hier nog springlevend
Naar shop