Sinds 1946 - Hoes Tailors
loader

Over ons

Samen je wensen bespreken, je maten inmeten of gewoon een kop koffie?

Welkom bij Hoes Tailors, dé kleermaker in Alkmaar. Al sinds 1946 voorzien wij de mannen van Alkmaar en omstreken van de mooiste maatkleding. Als jij ook opzoek bent naar kleding op maat ben je bij ons aan het juiste adres. Vanuit Alkmaar voorzien wij veel vaste klanten van een op maat gemaakt jasje, broek, trouwpak, maatpak, overhemd en ga zo maar door. Wil jij ook kleding die precies past bij jouw lichaam en stijl? Dan helpen wij je graag. Maat kleding is duurzamer, persoonlijker en prettiger te dragen. 

Met komst van de jongste telg Hoes, Leon als nieuwste kleermaker, zijn we bij Hoes Tailors aan het verjongen. De combinatie van decennia ervaring, kennis, vakmanschap met de energie van Leon is er een perfecte combinatie ontstaan!

Drie generaties, één familiebedrijf

De geschiedenis van kleermaker en kledingzaak Hoes Tailors gaat ver terug. De firma is in 1946 opgericht en was in de jaren ’60 en ’70 een van de grootste kleermakerijen van Nederland, destijds onder leiding van Ab Hoes. 

Afbeelding Drie generaties, één familiebedrijf

Een uitstervend beroep,maar hier nog springlevend

HET VERHAAL VAN LEON HOES

Vanaf de drukke rotonde aan de Geesterweg is de zaak niet te missen. Een uitnodigende entree van glas met mooi aangeklede etalages en in grote letters de naam op de gevel: Hoes Tailors. 

Voor kleermaker Leon Hoes (35) is dit pand niet alleen zijn werkplek, maar ook zijn huis. Naast de ingang van de zaak die hij runt, zit de deur naar zijn woning boven de winkel. Ideaal gesitueerd, omdat hij ook vaak ’s avonds werkt. “Ik hoef alleen de trap af en ik sta al in de zaak.”
 

Afbeelding Een uitstervend beroep,maar hier nog springlevend
Afspraak maken