Bruidegom

Van man naar bruidegom

Wat voor de dagelijkse gebruiker de normaalste zaak van de wereld is, kan voor de man die in het huwelijk stapt nog wel eens een eerste ervaring zijn. Het dragen van een pak! Gelukkig zien we weer meer mannen in pak dan enkele jaren geleden, echter een groot deel van de mannen draagt dit niet dagelijks. Voor het trouwpak maken veel mannen graag een uitzondering (soms onder lichte druk van aanstaande) Bij Hoes Tailors heeft men de nodige ervaring voor de bruidegom in spe en diens naasten. Alles draait om een stuk beleving, die beleving moet meedragen aan een van de mooiste dagen in je leven. We beginnen met een kop koffie, tijdens de koffie gaan we de wensen doornemen, van stof naar voering, knoop, kleuren van de garens en het uiteindelijke model. Geen huwelijk is het zelfde, dat maakt het trouwpak voor Hoes Tailors heel mooi om te maken.  Een stukje verwachting van de mannen voor het comfort, een verassing voor de bruid, en een plaatje voor de fotograaf! Dat plaatje is heel belangrijk, daar kijk je als het goed is nog vaak tegenaan. Veel mannen komen we tegen op de trouwbeurzen in de regio waar we graag staan om ons kunnen te laten zien. Echter word een deel ook doorgestuurd op advies van de bruidszaken in de regio, een mooier compliment kun je eigenlijk niet krijgen. Een voorbeeld hiervan is Dorien Groot van Thandora, ze stuurt de nodige mannen naar Hoes Tailors en zo is er met soms wat overleg een prachtige match te maken tussen pak en jurk.

 

Van man naar heer

In de negentiende eeuw diende zich een internationale mode voor bruid en bruidegom aan. Engeland fungeerde hiervoor als hoofdleverancier, allereerst met betrekking tot mannen. Dandy's liepen al in 1800 door Londen met op hun hoofd een top hat, een hoge hoed bekleed met zwarte zijde. Die werd samengebracht met het zwarte jacquet dat iets later ontstond. Hoe formeel een jacquet ook lijkt, het was een informele uitgave van een geklede jas waarvoor ten behoeve van het paardrijden de voorpanden schuin naar achteren wegliepen. Halverwege die eeuw kwam hieruit de rok voort, die met overdwars weggeknipte voorpanden nog chiquer werd geacht en alleen voor de avonden diende. Omdat mannenkleding toch al zwart was, sloeg de combinatie van een jacquet met hoge hoed onmiddellijk aan, ook op het Nederlandse platteland. De hoge hoed is mettertijd wel kleiner geworden, maar nooit in onbruik geraakt. Sinds 1960 ongeveer grijpen bruidegoms soms naar een frivolere variant, de grijze Ascot.
Uitersten ontstonden er gedurende de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Dat was de tijd dat mannen zelfs in bruine corduroypakken trouwden om niet burgerlijk te willen lijken.

Voor wie van traditie houdt…

Kunnen jullie je als bruidspaar hieronder scharen dan is die persoonlijke stijl bij jullie bruiloft terug te vinden in onderdelen van jullie trouwdag als de uitnodiging, het huwelijksdiner, maar natuurlijk ook in jullie kledingkeuze als bruid en bruidegom. Voor de bruidegom betekent dat de keuze voor genoemd jacquet, welke in de namiddag wordt omgeruild voor een avondkostuum wat een smoking of donker pak mag zijn. Wil je echt op chique gaan, dan is de keuze voor een rokkostuum een hele logische. Deze keuzes betekenen in veel gevallen ook voor de bruiloftsgasten een kledingvoorschrift voor de verschillende momenten van de huwelijksdag. Bij de Hoes Tailors ben je dan ook bij een gespecialiseerd bedrijf voor de verhuur / verkoop van traditionele herenkleding en de daarbij behorende accessoires.

Wedding deal

Bent u na het zien en lezen van onze informatie enthausiast zijn geworden van ons bedrijf laat het ons dan weten en bezoek ons op een van de vele trouwbeuzen in de regio! Bij bezoek aan een trouwbeurs delen we onze maat overhemd waardecheque ter waarde van € 149,- uit,

Wanneer het u uit komt

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar mocht het u om wat voor reden dan ook beter schikken om in de avonduren of op een zondag langs te komen dan is dit geen probleem! Bel gerust en we stemmen onze agenda's graag met u af!

 

Bekijk hier de foto's van de trouwbeurs in de grote kerk van Alkmaar van zondag 29 januari 2017

 

Hoes Tailors

Hoes Tailors
Geesterweg 20
1815 CS Alkmaar
Tel. 072-5111182
Fax. 072-5111578

Kvk Alkmaar. 37055068
Btw nr. NL 80 32.60.453.B.01
Ing bank. 65.15.54.764
Iban. NL15INGB0651554764
Bic. INGBNL2A

Altijd op de hoogte van aanbiedingen en het laatste nieuws?