De fijnste wol

De fijnste wol ter wereld

Van alle 200 verschillende soorten schapen in de wereld, heeft het Australische merinosschaap de dunste wol – tot wel 4 keer fijner dan de dikste variant. Dit voelt heerlijk zacht aan en is daarom erg in trek bij wolliefhebbers. In Australië leven circa 50 miljoen merinosschapen:  het ideale continent om een handeltje in merinoswol te beginnen!

 

Merinoswol heeft ontzettend veel voordelige eigenschappen dankzij deze fijne structuur. Als je kleding van merinoswol draagt, zul je de voordelen heel snel merken:

  • Merinoswol is ademend, lucht en vocht kan er makkelijk in én uit.

  • Van nature is het temperatuurregulerend en werkt het fantastisch om zowel warmte als kou vast te houden.

  • De wol heeft natuurlijke antigeur eigenschappen, het is niet vlekgevoelig houdt, UV-straling tegen en is gemakkelijk schoon te houden.

  • De vezels zijn veerkrachtig en geven je wollen kleding natuurlijke stretch: uitgezakte en uit vorm geraakte stof herstelt vanzelf.

  • Kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon alleen al door de kleding op te hangen. Bij hardnekkige plooien is stoom je beste vriend.

  • Merinoswol volgt moeiteloos en op elegante wijze de vormen van het lichaam, waardoor een wollen kostuum vrijwel iedereen goed staat.

Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat een wollen pak of colbert heel fijn zit, maar ook dat je nog jarenlang plezier van je aankoop zult hebben. Waar andere stoffen na verloop van tijd vaal worden of uit vorm raken, blijft een pak van merinoswol er – met de juiste verzorging – nog jarenlang als nieuw uitzien!

 

Uiteraard mag deze fijne wol met zoveel voordelen ook in de collectie van Hoes Tailors niet ontbreken. Een van de bekendste leveranciers van merinoswol is stofwever Scabal. Voor een colbert of kostuum van dit beroemde merk kun je een kijkje nemen in onze winkel. We hebben verschillende kledingstukken uit de collecties ‘Image’ en ‘Rhapsody’, allemaal gemaakt van heerlijk zacht Australisch merinoswol, met al haar fijne eigenschappen.

 

Hoes Tailors
Geesterweg 20
1815 CS Alkmaar
Tel. 072-5111182
Fax. 072-5111578

Kvk Alkmaar. 37055068
Btw nr. NL 80 32.60.453.B.01
Ing bank. 65.15.54.764
Iban. NL15INGB0651554764
Bic. INGBNL2A

Altijd op de hoogte van aanbiedingen en het laatste nieuws?