Polo

De polo: sportief & chique al 90 jaar populair

 

Met het oplopen van de temperaturen halen mensen hun zomerse kleding weer tevoorschijn. Waar dames eindeloze keuze hebben in singlets, tanktops, shirts met korte, driekwart of geen mouwen, hebben heren vaak minder knopen door te hakken: wordt het doorsnee T-shirt of toch de populaire polo? Een poloshirt, kortweg polo, is een informeel kledingstuk met een nette uitstraling. Het shirt heeft korte mouwen en de herkenbare kraag die we ook van overhemden kennen. De korte sluiting met enkele knoopjes aan de voorkant maakt de polo compleet.

 

Al 90 jaar geliefd

Poloshirts hebben een sportieve, maar chique uitstraling en worden nogal eens geassocieerd met de elite en bijbehorende sporten als hockey en tennis. Gezien de voorgeschiedenis van het shirt is dat niet zo gek, want de polo werd ontworpen door de Franse tenniskampioen René Lacoste in de jaren ’20 van de vorige eeuw. In die tijd schreef de tennisetiquette voor dat de spelers een wit poplin overhemd met lange mouwen moesten dragen. In de warme zomers was het dragen van deze shirts – met name voor de professionals – niet erg comfortabel. Lacoste ontwierp de polo met korte mouwen in eerste instantie voor eigen gebruik. Hij droeg het shirt voor het eerst in 1926. De polo bleek populair en in 1933 bracht Lacoste het met groot succes op de markt. Tot op de dag van vandaag is de naam Lacoste onlosmakelijk verbonden met het poloshirt en blijft het inmiddels beroemde modemerk een van de belangrijkste producenten van kwaliteitspolo’s.

 

Je eigen polo creëren

Pas in de jaren ’60 werd het poloshirt niet alleen meer op het sportveld gedragen, maar was deze ook steeds vaker in het straatbeeld te zien. Ook vandaag is de polo nog erg populair. Ideaal voor warme zomerdagen, maar ook voor tal van andere gelegenheden. Als een overhemd te warm is, is een polo perfect om te combineren met je pak. Polo’s lenen zich ook voor een casual uitstraling door deze te combineren met een spijkerbroek of kleurrijke chino. Hoes Tailors heeft poloshirts in diverse, frisse zomerkleuren. Altijd al op zoek geweest naar de perfecte polo, maar deze nooit gevonden? Hoes Tailors biedt de oplossing! Bij ons kun je deze geheel naar eigen wens laten maken. Jij bepaalt de kleur, de  knopen en het model en wij zorgen dat de maten goed genoteerd worden. Daarmee is de iets te korte of net te ruime polo verleden tijd!

Hoes Tailors
Geesterweg 20
1815 CS Alkmaar
Tel. 072-5111182
Fax. 072-5111578

Kvk Alkmaar. 37055068
Btw nr. NL 80 32.60.453.B.01
Ing bank. 65.15.54.764
Iban. NL15INGB0651554764
Bic. INGBNL2A

Altijd op de hoogte van aanbiedingen en het laatste nieuws?