Scabal Canvas

Canvas – De basis van elk pak

Of een maatpak uiteindelijk perfect past, hangt af van één cruciaal onderdeel – het canvas. Dit stuk stof, traditioneel van paardenhaar, zit ter hoogte van het borststuk van het jasje en bepaalt hoe het volledige kledingstuk valt.

Er bestaan drie categorieën: fused canvas, half canvas en full canvas. Een kort overzicht…

Fused canvas

Een ‘fused’ pak raden we over het algemeen niet aan, want deze methode is in de eerste plaats bedoeld om de kosten te dekken. Bij deze variant wordt er een gesteven en soms plastic boord in het jasje gelijmd.

Er zijn twee manieren om te zien of uw jasje een binnenvoering van fused canvas heeft. Laat de voorkant van uw kledingstuk ‘knappen’. Vouw hiervoor het borststuk stevig tussen uw handen en laat het los. Hoort u het canvas duidelijk terug in positie knappen, dan hebt u gegarandeerd een fused exemplaar in uw handen.

Een ander duidelijk teken is ‘bubbling’. Deze rimpels in de stof ontstaan wanneer de lijm tijdens de droogkuis of door het dragen loskomt. Hierdoor valt het jasje niet meer mooi over de borst en kunt u er maar beter afscheid van nemen. Gelukkig gebruikt Scabal nooit een fused tussenvoering! Dit brengt ons meteen bij de andere twee constructies. (weg)

Half canvas

Scabal gebruikt deze techniek soms voor zowel zijn blazers als kleding op maat. Het borststuk en de revers van het jasje worden met canvas op basis van zacht paardenhaar gevoerd, terwijl de onderste delen lichtjes worden versmolten (fused) zodat de kledingstukken hun vorm behouden.

Maar u hoeft geen schrik te hebben voor bubbling. Door de plaats van de verlijming en de gebruikte materialen kan het gesteven canvas natuurlijk op de contouren van het jasje rusten, wat vervorming onmogelijk maakt.

Het bovenste canvas in paardenhaar zorgt ervoor dat het jasje natuurlijk en mooi valt. Dit benadrukt de mannelijke vormen, verhoogt het draagcomfort en verlengt de levensduur van het kledingstuk.

Full canvas

De nummer één voor jasjes. Bij full canvas wordt er één stuk canvas van paardenhaar vastgestikt aan de voor- en achterpanden van het jasje. Hierdoor krijgt uw maatpak of prêt-à-porterpak het meest natuurlijke silhouet. De snit lijkt perfect en past zich precies aan de natuurlijke vorm van de drager aan.

De ultieme test voor zo’n jasje: vouw het op en ga er een minuut op zitten. Wanneer u het jasje loslaat, zou het onmiddellijk weer zijn originele vorm moeten aannemen.

 

Hoes Tailors
Geesterweg 20
1815 CS Alkmaar
Tel. 072-5111182
Fax. 072-5111578

Kvk Alkmaar. 37055068
Btw nr. NL 80 32.60.453.B.01
Ing bank. 65.15.54.764
Iban. NL15INGB0651554764
Bic. INGBNL2A

Altijd op de hoogte van aanbiedingen en het laatste nieuws?