Scabal Savile row

Savile Row

Savile Row. Al bijna 300 jaar het centrum van de kleermakerij en de thuisbasis van ‘s werelds beste kleermakers, die vaak nog pakken met de hand maken voor de meest veeleisende gentlemen.

Vanaf het prille begin (75 jaar geleden) zette Scabal voet aan wal in deze straat.

Eerst als stoffenhandelaar en wever, maar Scabal maakte al vlug furore als leverancier van de fijnste stoffen voor deze meester-kleermakers. U vindt de stalenboeken van het merk nog in bijna elke ruimte in deze straat.

Het was de zeer selectieve smaak van het clientèle van deze vaklui die geleid heeft tot de ontwikkeling van Scabals Speciale Editie stoffencollecties, die vandaag nog steeds bovenaan het rijtje van de stoffen van Engelse makelij staan.

In 1971 nam Scabal ook effectief zijn intrek in Savil Row. Vanaf dan prijkt de naam Scabal boven de etalage van nummer 12. Vandaag is dit pand nog steeds de uitvalsbasis van de Scabal Club. Hier kunt u een beroep doen op een team van stoffenhandelaars, stijlexperten en kleermakers ( ), en kunt u uw keuze maken uit ons volledige aanbod fijne stoffen en luxueuze herenkledij.

Ook de omgeving heeft een extra boost gegeven aan de ontwikkeling van Scabals aanbod maatpakken.

Vandaag nog altijd een van de grootste gamma’s in deze bekende straat. Van klassieke en zakelijke pakken tot moderne slim fit pakken die in ‘the Row’ het levenslicht zagen. Elke stijl kan worden aangepast en gepersonaliseerd met de hulp van uw persoonlijke stijlexpert of kleermaker.

De keuze van de stoffen, de snit, de pasvorm en het model, evenals de begeleiding doorheen het volledige gamma opties (knopen, borduursel, voering enz.) voor uw maatpak… Alles gebeurt in de rustige en intieme sfeer van de Club.

De kleermakers van Scabal kunnen ook bij u thuis, op kantoor of in uw hotel langskomen, mocht u dat beter passen. Draagt u discretie hoog in het vaandel? (weg!)We kunnen uw afgewerkte stukken ook discreet laten afhalen en leveren aan huis.

De kleren maken de man. Met een pak van Savile Row zit u goed, maar met een pak van Scabal zit u nóg beter. Welkom in de Hoes Tailors Scabal Club!

Hoes Tailors
Geesterweg 20
1815 CS Alkmaar
Tel. 072-5111182
Fax. 072-5111578

Kvk Alkmaar. 37055068
Btw nr. NL 80 32.60.453.B.01
Ing bank. 65.15.54.764
Iban. NL15INGB0651554764
Bic. INGBNL2A

Altijd op de hoogte van aanbiedingen en het laatste nieuws?