Stenstroms - Hoes Tailors Alkmaar
loader
Header afbeelding Collectie Stenströms

Kleermaker August Stenström uit het Zweedse Helsingborg werd in 1899 overspoeld met aanvragen voor zijn beroemde overhemden. Stenström stond erom bekend dat hij de beste, meest modieuze shirts maakte. Deze reputatie had zich ver door het land verspreid en alle heren met smaak wilden ineens Stenströms overhemden.

In hetzelfde jaar werd de eerste Stenströms-fabriek gebouwd in het hart van Helsingborg. Het succes groeide door en in 1912 had het bedrijf maar liefst 140 werknemers. Daarmee was het de grootste overhemdenfabrikant van Scandinavië. Een behoorlijke reputatie.

Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken

Moderne productie met menselijke touch

Ieder overhemd dat bij Stenströms vandaan komt, ondergaat meer dan zestig verschillende productiefases om het speciale gevoel te creëren dat een shirt van dit merk oproept. Er zijn er alleen al 25 nodig om de perfecte kleur te vinden. Alle productieprocessen zijn de afgelopen honderd jaar steeds weer gemoderniseerd. Maar er blijven altijd een paar bewerkingen die een menselijke touch nodig hebben. De kunde van een echte vakman kan niet altijd geautomatiseerd worden. Alleen die menselijke toevoeging kan voor een uniek overhemd zorgen. Een shirt dat zijn vorm, elegantie en comfort jaar in, jaar uit weet te behouden. Met een overhemd van Stenströms maak je je pak op maat helemaal af.
 

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Naar shop