Smoking - Hoes Tailors Alkmaar
loader

Gelegenheidskleding huren

Een smoking huren bij Hoes Tailors

Binnenkort heb je een feest met een nette dresscode, maar zie je het al gebeuren dat je nieuw aangeschafte gelegenheidskleding daarna nooit meer gedragen wordt? Heb je een smoking, jacquet of rokkostuum nodig, maar vind je het wat ver gaan om er gelijk eentje te kopen? Hoes Tailors heeft de oplossing! Bij dé kleermaker in Alkmaar kun je eenvoudig gelegenheidskleding huren.

Hoes Tailors beschikt over een ruim assortiment gelegenheidskleding, in de meest uiteenlopende maten. Als het nodig is, kunnen we het kostuum eenvoudig aanpassen aan je eigen maten. Moet je nog beslissen voor wat voor gelegenheidskleding je wilt gaan? Hieronder vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kunnen we er in onze winkel nog veel meer over je vertellen.

Mocht je niet willen huren maar je perfecte smoking op maat willen laten maken dan is dat uietreerd ook mogelijk!

Smoking

Hallo James Bond! De smoking is avondkleding voor de echte gentlemen, bestaande uit een zwart jasje met oplopende zijden, satijnen revers of een sjaalkraag en een enkele of dubbele rij knopen. De broek heeft biezen op de zijnaden en geen omslagen. Het witte smokinghemd met platte boord heeft dubbele manchetten en een blinde sluiting. De kers op de taart: het zwarte strikje!

Bij een smoking draag je lange sokken in effen zwart met klassieke, zwarte lak- of veterschoenen. Extra details, zoals een zwart vest, een linnen pochet of witte handschoenen zijn optioneel, maar gebruik in geen geval andere (drukke) decoraties. Een smoking in de zomer dragen? Dan is een wit smokingjasje ook een mogelijkheid. In zo’n strak pak móet je haast wel even langs het casino.

Afbeelding Smoking

Jacquet

Bij een plechtigheid die overdag plaatsvindt – zoals een bruiloft of begrafenis – is een jacquet een mooie keuze. Dit formele kledingstuk heet ook wel pandjesjas, vanwege de lange, afgeronde panden van de zwarte, getailleerde jas. Verder draag je een zwartgrijs gestreepte broek zonder omslagen, een grijs of zwart vest en een wit overhemd met liggende boord en dubbele manchetten. Het geheel wordt compleet gemaakt met een das die traditioneel parelgrijs, zwart of zwart-wit is. Fan van vrolijke kleuren? Een felgekleurde stropdas is tegenwoordig ook een mogelijkheid bij het jacquet. Een pochet is optioneel, net als de klassieke horlogeketting. Zwarte handschoenen zijn het onmisbare detail bij het jacquet!

Afbeelding Jacquet

Rokkostuum

Een officiële gelegenheid – een soiree, bal, operavoorstelling – vraagt om een rokkostuum. Met uitzondering van bijvoorbeeld promoties of huwelijken draag je het rokkostuum in principe alleen in de avond. Dit prachtige kostuum heeft heel wat vaste onderdelen. Het bestaat uit een zwarte, getailleerde rokjas met uitgesneden voorpanden, lange achterpanden en oplopende, zijden revers. Belangrijk om op te letten: de rokjas draag je altijd open. Het bijbehorende vest is laag uitgesneden en gemaakt van fijne katoen (piqué) met parelmoeren of gouden knoopjes. De broek is zwart, zonder omslagen en met zijden of satijnen biezen op de zijnaden. Het rokhemd van wit piqué heeft dubbele manchetten, een opstaande boord met omgeslagen punten en wordt afgemaakt met een witte das of klein wit strikje. Lange, zwarte sokken, klassieke lak- of veterschoenen, een wit pochet en witte handschoenen maken het geheel af. Nooit doen bij een rokkostuum: een horloge dragen!

Prijsindicatie gelegenheidskleding

Is het huren van je outfit voor jou een ideale oplossing? Hieronder vind je de prijzen. Liever een smoking geheel voor jou op maat gemaakt? Kijk dan even bij ons maatwerk.

Smoking vanaf € 55,- Set bestaande uit smoking en pantalon Huur periode 1 dag Exclusief shirt, schoenen en strik Shirt & accessoires verkrijgbaar in de winkel
Jacquet vanaf € 90,- Set bestaande uit jacquet, pantalon en gilet Huur periode 1 dag Exclusief shirt, hoed & handschoenen
Shirt & accessoires verkrijgbaar in de winkel
Rokkostuum vanaf € 110,- Set bestaande uit rokkostuum incl. rokwit  Huur periode 1 dag Exclusief strik
Accessoires verkrijgbaar in de winkel
Ja, ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief van Hoes Tailors.

Een of meedere velden zijn niet of onjuist ingevuld.

Afspraak maken