Trouwpak kopen? Dé beste tips op een rijtje!
loader
hourglass_empty
Gemiddelde leestijd: 5 minuten, 36 seconden

Trouwpak kopen? Dé beste tips op een rijtje!

Fotocredits: @dave_weij_fotografie

Trouwpak kopen? Dé beste tips op een rijtje!

Say yes to the suit?

Wanneer is het de tijd om een  trouwpak kopen? Waaraan moet een trouwpak voldoen? En wat zijn de trends anno 2024? Voor de aanstaande bruid is er met de bruidsjurk veel mogelijk, echter ook op het gebied van de trouwpakken zijn de opties eindeloos. Onderscheid jij je met een pastel maatpak of ga je voor de trend van een groen maatpak? Voordat je overweldigd wordt door al deze vragen, maak je  geen zorgen! Wij helpen je graag in spannende zoektocht trouwpak. Want met deze tips is het kopen van je trouwpak een stuk makkelijker.

Index kopen van trouwpak, tips:

 1. Het perfecte moment om te kijken voor je trouwpak
 2. Match met de trouwlocatie, de bruid & het seizoen
 3. Voor welke stijl ga jij?
 4. Bezoek een goede tailor (zoals wij)
 5. Stoffen en patronen
 6. Weet wie je meevraagt met het uitzoeken van je trouwpak

 

 1. Het perfecte moment om te kijken voor je trouwpak

De eerste tip en toch een van de belangrijkste, start optijd want het is toch wel fijn dat jouw trouwpak helemaal perfect is op de grote dag. Daarom kan vroeg oriënteren zeker geen kwaad en is het juist aan te raden hier al ongeveer 6 tot uiterlijk 3 maanden voor de bruiloft al mee te beginnen. Vaak krijg je meerdere ideeën en moet je jouw wensen over het perfecte pak op een rijtje zetten.

Kopen, kopen!

Daarnaast zal je de definitieve beslissing minimaal 10-8 weken van te voren moeten vallen. Hierdoor kun je nog schakelen. Maar om jezelf stress te besparen raden wij aan dan uiterlijk je trouwpak te gaan kopen. Dan zorgen wij ervoor dat je op je trouwdag keurig in pak staat!

 1. Match met de trouwlocatie, de bruid & het seizoen

Een aantal factoren zijn toch wel belangrijk om rekening mee te houden bij het uitzoeken van jouw trouwpak. Jullie hebben keuzes gemaakt voor de locatie van de bruiloft, de datum van de ceremonie en feest en de bruid heeft haar bruidsjurk uitgekozen. Wat heeft dat met je trouwpak te maken hoor ik je denken? We vertellen graag.

De locatie

Samen hebben jullie ideeën in jullie hoofd uitgewerkt op misschien wel een moodboard of Pinterest om jullie stijl en sfeer van de bruiloft te visualiseren. Hieruit is een locatie uitgekozen die aansluit bij jullie wensen. De locatie kan zeer bepalend zijn voor de keuze van je pak. Helemaal bij een destination wedding. Je kunt je namelijk voorstellen dat als jullie gekozen trouwlocatie op een chateau in Frankrijk is de keuze voor een trouwpak anders zou zijn dan als jullie in het stadhuis gaat trouwen.

De bruid

Ook een belangrijk element in de zoektocht naar het perfecte pak is het trouwoutfit van je partner. Naast dat het natuurlijk erg fijn is als je aanstaande net zo gek is op jouw pak als jij, is het ook leuk als jullie outfits elkaar versterken. De bruid zal misschien de jurk van haar dromen al paar maanden voordat jouw zoektocht begon hebben gevonden. Tip! Met onze overhemden kleurenkaart garanderen wij altijd een match met de jurk van je aanstaande. Want wist je dat er wel honderden (zo niet duizenden) verschillende kleuren wit bestaan? Om het je iets makkelijker te maken hebben wij er acht geselecteerd en verwerkt in een special kleurenkaart. Op de kaart hebben we echte stukjes stof verwerkt, want alleen dan kan je de kleur van je overhemd écht goed bepalen. Hierdoor vergroot je de kans op de perfecte match!

Het seizoen

Trouwen in warme temperaturen zal er toe leiden dat je een stof zal gaan kiezen als linnen en een lichte optie zoals een licht groen pak. Bij een winterse trouwerij zal er aangeraden worden voor rijke stoffen en werken met laagjes. Of helemaal winters met een pak van een velvet stof!

 

Fotocredits: @esthersweddings

 1. Voor welke stijl ga jij?

De thema’s van bruiloften variëren steeds meer, hierdoor kun je hele verschillende soorten sfeer krijgen. Denk hierbij aan een bohemien bruiloft, tot aan winter wonderland thema tot aan klassieke wedding. Er zijn eindeloze mogelijkheden waar jullie uit hebben kunnen kiezen.

Hierbij kan een maatpak zeker helpen om de sfeer van jullie bruiloft extra tot zijn recht te laten komen. Met een maatpak zijn er veel meer mogelijkheden dan de pakken uit een winkel. De keuze’s uit stoffen, pasvorm, motieven, structuren en combinaties zijn aanzienlijk groter. De pakken worden op ambachtelijke wijze gemaakt en maken jou het middelpunt van de bruiloft. Ga je voor de stijl van Peaky Blinders of juist een lichtblauw trouwpak?

 1. Bezoek een goede tailor (zoals wij)

Een bezoekje aan de kleermaker is zeker een must! Iemand die voor je klaar staat, meedenkt en alle tijd heeft voor jou belangrijke beslissing in het vinden van je trouwpak. Je trouwt (als het goed is) namelijk maar een keer! Dus dit is zeker het moment om je te laten adviseren door iemand die op de hoogte is van de laatste trends, tips geeft over de pasvorm en je pak tot een niveau hoger tilt. Allemaal zodat jij zeker bent dat je maatpak naadloos aansluit bij jouw als bruidegom.

 

Fotocredits: @dave_weij_fotografie

 1. Stoffen & patronen

Een belangrijk onderdeel waar de aanstaande bruidegom vaak vergeet om over na te denken bij het kiezen van het pak zijn de stoffen & patronen. Stoffen bepalen erg de rijkheid en roepen associaties bij je op. Texturen zoals een grove stof of juist heel fijn glanzende stof geven een totaal andere sfeer. Dit zijn belangrijke factoren die invloed hebben op de draagcomfort, de pasvorm en uitstraling.

Een trend bij het zoeken van een trouwpak

Steeds meer mannen kiezen ervoor om te mixen en matchen met hun trouwpak. Denk aan een groen trouwpak gecombineerd met zwart of een jasje met een patroon van ruitjes gecombineerd met een aards getinte pantalon.

 1. Weet wie je meevraagt met het uitzoeken van je trouwpak

Een trouwpak uitzoeken is niet alleen noodzakelijk voor de voorbereiding van de bruiloft maar ook nog eens een super leuk uitje! Toch is het ook belangrijk van te voren er goed over na te denken wie je meeneemt tijdens het uitzoeken van je pak. De afspraak is namelijk bedoeld dat jij 100% tevreden bent met de keuze die jij gaat maken. Vaak zijn goed bedoelde adviezen juist hetgeen wat jij niet nodig hebt. Kies daarom van mensen uit je omgeving die eerlijk zijn tegen je maar ook jouw keuzes accepteren. Daarnaast is er een expert op het gebied van maatpakken aanwezig en maak daarom gebruik van zijn kennis. Zo verzekeren wij dat jij de deur loopt uit met je droom pak!

 

Fotocredits: @esthersweddings

 

Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Afspraak maken