3D Body Scan
loader
Header afbeelding 3D Body Scan

Vanaf nu mogelijk, digitaal maten op nemen!

Jouw maten met slechts twee foto's. 

Het blijft een gek idee, kleermakers en ICT: waar kruizen deze wegen elkaar? Ook in onze branche gaat de techniek erg hard.

Pagina navigatie

Het is en blijft een gekke combinatie, kleermakers en ICT. En eerlijk is eerlijk, het liefst besteden wij alles qua ICT uit en gaan wij verder met ons vak, kleermaker blijf bij je leest ;-). Maar toch kruizen de wegen van ICT en kleermakerij elkaar want ook in onze branche staat de techniek niet stil. Hoewel een maatpak altijd (deels) handwerk zal blijven zijn er wel ontwikkelingen die ons werk makkelijker zullen maken. Zo gaat het tekenen van patronen al digitaal (dat scheelt veel tijd kan ik je vertellen!) en wordt een maatpak gesneden door een machine. Bij elke technische ontwikkeling kijken wij kritisch of het echt iets toevoegt aan ons vak, zo ook met de 3D body scan. Deze tool maakt het mogelijk om ook in corona tijd met 1,5 meter afstand een mooi maatpak aan te meten.

Inmiddels kent iedereen de term '1,5 meter samenleving' wel, helaas! De hoop is er natuurlijk dat ooit de 1,5 meter regels kunnen vervallen maar tot die tijd moeten we creatief zijn, ook bij het aanmeten van een maatpak. Daarvoor zijn we op zoek gegaan naar een vernieuwde techniek die ons kon helpen ons beroep uit te blijven oefenen. Met het Zwitserse bedrijf Meepl hebben we daar een juiste partner in gevonden.

Heel simpel gezegd; we hebben twee foto's van je nodig, één van het vooraanzicht, één van de zijkant. Die gegevens geven ons meer dan genoeg informatie om een mooie 3D-animatie van je te maken waaruit wij nagenoeg alle (meer dan 45 meetpunten) maten kunnen halen die we nodig hebben om het perfect zittende jasje, pantalon, chino of shirt te maken. Uiteraard hebben we altijd nog het oog van de kleermaker om te kijken of de systemen wel doen wat ze moeten doen.

Gaat 3D het persoonlijke shoppen nu vervangen? Nee zeker niet! Het helpt ons alleen enorm; we kunnen op een hele veilige manier maten nemen en deze controleren, dit kun je zelfs thuis op de bank doen. Jouw gegevens slaan we veilig op, als jij dat goedkeurt, en gebruiken we alleen voor jouw persoonlijke maatpakken, jasjes, chino's, jeans, overheden, etc. Stoffen wil je nu eenmaal voelen, dus daarvoor ben je meer dan welkom of komen we graag bij je thuis.

  • Download de Meepl app
  • Volg de instructies voor de foto in de app
  • Maak foto's maken in strak zittende de kleding (ondergoed) op een witte achtergrond met goed licht voor het beste resultaat 
  • De maten worden genomen
  • Klik onder de animatie op "store"
  • Maak een account (met je mailadres doen we verder niets)
  • Op deze pagina scan je de QR code
  • Wij slaan al jouw maten op in je klantkaart

Meepl is een Zwitserse app. Zwitsers, een behoorlijk punctueel volkje, kijk maar naar de technieken die ze onder andere in hun prachtige horloges stoppen. Die gedrevenheid om iets unieks en bijzonders te maken heeft het relatief jonge bedrijf Meepl gebracht daar waar ze nu zijn. Een goed doorontwikkelde 3D-technologie die ons helpt om voor jou mooie maatkleding te maken. Spannend? Nee helemaal niet! Met slechts twee foto's weten wij bijna genoeg om een 3D-avatar van je te maken en zo meer dan 45 maten te nemen. Met een precisie score van  97,3% juist, een prima oplossing.

Afspraak maken