Das goed!
loader
hourglass_empty
Gemiddelde leestijd: 3 minuten, 0 seconden

Das goed!

De kans is groot je dat je hem met regelmaat of misschien wel dagelijks draagt: een stropdas. Voor de één een verplicht nummer voor de ander een bewuste keuze. Feit is dat een stropdas veel voor je kan betekenen. Buiten dat het dragen van een stropdas representatief is, geeft hij je ook status én kan hij een boost geven aan je outfit. Extra aandacht geven aan je stropdas kan dus geen kwaad.

Nieuw in de collectie bij Hoes Tailors zijn de stropdassen van Paolo Albizzati. Deze prachtige handgemaakte dassen uit Italy zijn een absolute aanwinst voor je garderobe.

Draag je vaak een das? Heb je er dan wel eens over nagedacht welke knoop het beste bij jouw gezicht en outfit past? Ik geef je graag de belangrijkste tips voor het dragen en knopen van een stropdas.

Do’s

- Het klinkt misschien logisch maar voor veel mannen is het toch nog een uitdaging: leer een stropdas goed knopen. De vier meest gebruikte knopen zijn de Windsor, halve Windsor, Pratt en de Four in Hand. Op Youtube vind je een legio aan knoop tutorials. Experimenteer met verschillende knooptechnieken. Zo kom je er achter welke stropdas en knoop het beste bij jouw gezicht, overhemd en jasje passen. Oefening baart kunst én succes!

- Een goed geknoopte stropdas raakt net je broekriem. Iets korter dragen mag maar doe het dan alleen in een informele omgeving. Ben je langer? Pas dan altijd even de stropdas voordat je hem aanschaft om te kijken of hij lang genoeg is.

- Hou rekening met de vorm van je gezicht. Heb je een breder gezicht, kies dan voor een bredere stropdas of knoop zoals de Windsor. Een smalle stropdas of knoop, Four in Hand, past beter bij een smaller gezicht. Zo creëer je een mooie overgang tussen je gezicht en je overhemd.  

- Buiten de vorm van je gezicht is het goed om je stropdas aan te passen aan je jasje en je overhemd. Hoewel de smalle stropdas veel gedragen wordt, staat het minder mooi bij een jasje met brede revers. Het is eigenlijk heel makkelijk: brede revers, brede das en knoop. Smalle revers, smalle das en knoop. Wanneer je een smalle stropdas en knoop draagt adviseer ik je een overhemd te dragen waarvan de kragen van de boord wat dichter naar elkaar toe staan. Zo valt de stropdas mooi in de boord. Bij een overhemd waar de kragen van de boord wijder uit elkaar staan kies je voor een bredere stropdas of een bredere knoop.

- Vergeet het kuiltje net onder de knoop niet. In vakjargon ook wel de ‘dimple’ genoemd. Dit is de finishing touch en laat je das er voller en eleganter uit zien.

Don'ts

- Wil je serieus genomen worden, draag dan geen stropdas met tekenfilmfiguren, gekke teksten of andere “grappig” bedoelde prints.

- Je stropdas aan het eind van de dag in ‘de knoop’ laten. Dit komt de levensduur van je stropdas niet ten goede. Hang of rol hem aan het eind van de dag op. De kreukels gaan er vanzelf uit.

- Clipstropdas. Alleen dragen als je in de beveiliging werkt.

Het zoeken van een bijpassende das kan soms best lastig zijn, wil je advies of ben je gewoon op zoek naar een mooie das? Bij Hoes Tailors hebben we meer dan 200 dassen op voorraad van onder andere Altio en Paolo Albizzati. Er zit dus altijd wat voor je tussen en vanzelfsprekend helpen we je graag!

Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Afspraak maken