Hulp nodig bij het kiezen van de juiste stropdas? Wij helpen je!
loader
hourglass_empty
Gemiddelde leestijd: 3 minuten, 3 seconden

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste stropdas? Wij helpen je!

Een stropdas is een vrijwel onmisbaar onderdeel. Maar welke kleur, maat en welke stof? Geen zorgen! Wij helpen jou met alles wat je moet weten om de perfecte stropdas te vinden voor jouw maatpak.

De lengte en breedte van een stropdas

De lengte van de stropdas sluit in principe aan bij hoe lang je zelf bent. De punt van de stropdas moet net boven de riemgesp vallen voor de ideale lengte.

De breedte van je stropdas hangt af van je lichaamsbouw en de revers (hiermee worden de teruggevouwen flappen aan de voorkant van je jasje bedoeld) van je maat jas. De breedte van de stropdas moet ongeveer de zelfde breedte hebben als de revers. Ben je breedgeschouderd kies dan voor een wat bredere revers en dus ook een bredere stropdas.

Welke kleur stropdas kies ik?

De lengte en de breedte van de stropdas is een technische keuze en met de juiste informatie kun je niet snel de mist in gaan. Maar het kiezen van de juiste kleur is vaak wat lastiger, de opties zijn eindeloos en dan nog niet over materiaal en patronen gesproken…

Een goede richtlijn om te volgen is: kies eerst het pak, het overhemd en dan pas de stropdas. Hierbij zie je in grote lijnen een prachtige basis en kun je zelf bepalen aan de hand van de gelegenheid of je er iets geks tegen aan gooit of het heel strak en tijdloos houd. Uiteraard zijn bij een wit en ook lichtblauw overhemd veel verschillende opties kleuren passend. Vaak is het wel aan te raden dat de stropdas kleur niet afsteekt bij de kleur van het overhemd, daar is namelijk een contrast wenselijk voor het oog.

Een keertje wat anders? Ga dan voor een stropdas met een print. Hierdoor spring je er meer uit en kun je je creativiteit kwijt. Maar hoe combineer je een print. Het makkelijkst is het te combineren met een maatpak en overhemd dat in een effen kleur is. Pak dan een stropdas met print waar een van die kleuren in terug komt. Zo zorg je voor een geheel. Een andere optie is een stropdas met print maatpak of colbert. Probeer dan nog te combineren in contrasten: heeft je maatpak een verticale streep? Kies een stropdas met een horizontale streep. Of een andere optie is combineren met dezelfde print op de stropdas als elders in je maatpak, dit kan evengoed een geheel uitstralen. 

 

 

De verschillende stoffen van een stropdas

Elke stof heeft zijn eigen kenmerken en dus een eigen uitstraling. Hierbij ligt de key bij het vinden van contrasten, kies voor een stropdas dat in contrast staat met het maatpak. Denk hierbij als voorbeeld aan: een zijde stropdas gecombineerd met een wollen maatpak. Zijde is vaak de meest gekozen materiaal voor een stropdas. Zijde is vaak een iets hogere kwaliteit dan polyester maar weer iets lastiger te onderhouden. Zo heeft elke stof zijn voor en nadelen. Ontdek onze gehele collectie stropdassen online.

 

Stappenplan: binnen een paar minuten je stropdas strikken!

Een klein stappenplan zodat jouw stropdas perfect zit voor elke gelegenheid:

    1. Plaats de stropdas rond je nek, doe dit zo dat het breedste gedeelte van de stropdas ongeveer 30 centimer langer is dan het smalle deel.
    2. Kruis het breedste gedeelte diagonaal over het smalle deel
    3. Leid het breedste deel achterlangs langs het kruispunt
    4. Trek het brede deel via de achterkant door de lus bij de hals naar voren.
    5. Steek het breedste gedeelte door de knoop en trek deze knoop stevig naar het boord toe, terwijl je het smalle gedeelte van de stropdas vasthoud.
    6. Zorg ervoor dat je je boord netjes zit.

Ready to go!

 

Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Afspraak maken