International Suit Up Day!
loader
hourglass_empty
Gemiddelde leestijd: 2 minuten, 30 seconden

International Suit Up Day!

Zaterdag 13 oktober is het International Suit Up day. Als liefhebbers van (maat)pakken zien wij graag een goedgeklede man in een mooi zittend pak. Een goed zittend pak valt of staat echter met de juiste fit. Er zijn een paar belangrijke punten waar je op kunt letten als je een pak aanschaft. Zo loop je er voortaan stijlvol bij zonder de plank mis te slaan.

Schouders

Zorg dat je jasje mooi glad over je schouder valt en de naad bij de natuurlijke lijn je schouders eindigt. Dit is de meest makkelijke manier om te zien of je jasje te groot of te klein is. Valt de naad niet goed dan heeft het een effect op de pasvorm en ziet het er gewoon raar uit.  Alles valt of staat met de schouders. Het is een bijna onmogelijke opgave dit nog bij te laten vermaken.

Taille

Een jasje draag je los als je zit, en vast als je staat. Vergeet daarbij niet dat bij een tweeknoops jasje je de bovenste knoop alleen vast hebt als je staat en bij een drieknoops jasje de middelste knoop. Als je de bovenste knoop van je jasje dicht hebt dan moet er een vlakke hand tussen je colbert en je borst passen zonder dat het  gaat trekken. Als je een vuist maakt mag het een beetje trekken. De bovenste knoop moet ter hoogte of net boven je navel zitten,  bij een drieknoops jasje meet je dit via de middelste knoop.

Lengte

De lengte van je jasje is een kwestie van persoonlijke smaak maar wil je het goed doen dan valt je jasje net tot onder je billen. Een colbert is wat sportiever en mag wat korter. Bij een goede lengte van de mouwen eindigen deze tussen het stukje waar je pols en duim elkaar tegenkomen. Op deze manier heb je nog genoeg ruimte over om 1,5 centimeter van je shirt onder je mouwen vandaan te laten komen.

Broek

Als je je broek gaat passen trek dan altijd de schoenen aan die je normaliter onder een pak draagt. Je kunt dan gelijk zien wat de ‘problem areas’ zijn. Zorg voor een beetje meer ruimte van boven en laat de broek vanaf je knieën een beetje toelopen. Te strak van boven zorgt er voor dat je niet lekker kunt zitten omdat de broek dan erg gaat trekken op je bovenbenen. Ook de lengte is voor iedereen persoonlijk en heeft het ook een beetje met je schoenen en je stijl te maken, maar houd gewoon in gedachte dat je aan de voorkant één knik (break) mag hebben en dat de broek van achter in een rechte lijn naar beneden moet vallen.

Maatwerk

Wist je dat maar 8% van de Nederlandse man direct in een confectiemaat past? Des te meer reden om je pak aan te schaffen bij een maatwerk specialist. Wij kunnen je helpen bij de juiste pasvorm én stijl. Neem vrijblijvend contact met ons op en we vertellen je graag meer.

Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Afspraak maken