Jassen weer!
loader
hourglass_empty
Gemiddelde leestijd: 2 minuten, 6 seconden

Jassen weer!

Het heeft even geduurd maar we kunnen nu wel gewoon zeggen dat het echt voorbij is met die mooie (na)zomer. De herfst staat ons met open armen op te wachten. Het jasje van je pak geeft je best wel wat warmte en gecombineerd met een sjaal kun je jezelf ook heus nog wel extra warm houden. Echter komt er een moment dat het gewoon te koud en of regenachtig is en dat je jezelf én je pak tegen weer en wind moet beschermen. Dit doe je natuurlijk met een super stijlvolle overjas. Maar waar moet zo’n overjas nou aan voldoen?

De stof.

Als je een overjas koopt, investeer dan in een exemplaar dat je jaren kunt dragen. Kies voor 100% wol met een redelijk gewicht. Een jas van 100% wol houdt je warm en kan alle weersomstandigheden aan zonder uit elkaar te vallen. Voor een iets luxere uitvoering zou je kunnen kiezen voor wol- kasjmier.

Pasvorm

Wanneer je op jacht bent naar de perfecte overjas draag dan altijd een shirt en jasje tijdens het passen. Zo kun je het beste zien of de jas goed past. Voor een overjas geldt niet te smal gesneden en niet te groot. Voor wat betreft de lengte kies je eigenlijk uit twee varianten. De traditionele lange overjas of het ¾ model wat net op of boven je knie eindigt. De eerste is redelijk traditioneel en dus maak je hier absoluut een stijl statement mee. Daarnaast is de lange jas ideaal voor langere heren. Het ¾ model is meer van deze tijd en in kun je, naast over je pak, ook nog eens heel goed dragen op een chino of jeans en dat is natuurlijk wel zo handig.

Stijl

De overjas is al eindeloos vaak opnieuw uitgevonden. Van elleboogstukken tot contrasterende revers, van raglan schouders tot gestikte zakken. Eigenlijk kun je vanuit de basis kiezen voor twee soorten stijlen: de double-breasted en de single-breasted. De double-breasted overjassen ogen meer traditioneel en de single-breasted overjassen zijn vooral heel clean en weer makkelijk te dragen bij je casual outfit in het weekend. De kleuren variëren meestal tussen zwart, donkerblauw, grijs en camel.

Een overjas zal niet je goedkoopste aankoop zijn dus doe vooraf een beetje onderzoek bij verschillende winkels of doe het gelijk goed en verwen jezelf gewoon met een maatwerk exemplaar. Een tijdloze en absoluut waardevolle investering. Bij Hoes Tailors koop je al een op maat gemaakte overjas vanaf €469. Kom maar door met die herfst!

Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Afspraak maken