O wat een jaar!
loader
hourglass_empty
Gemiddelde leestijd: 6 minuten, 26 seconden

O wat een jaar!

2020 zal ik toch in mijn carrière nooit vergeten! Er gingen véél minder mensen trouwen, thuiswerken en mondkapjes werden de norm, Trump had moeite met het loslaten van zijn presidentschap, mijn ouders zaten vaker op Texel dan de afgelopen 30 jaar bij elkaar opgeteld, het aantal faillissementen in Nederland is nog nooit zo laag geweest, ik kan me niet heugen dat ik knap uit eten ben geweest of een kroeg van binnen heb gezien en als klap op de vuurpijl: CORONA! Een ongrijpbaar iets dat de hele wereld op zijn kop heeft gezet. Een vriend van me roept wel eens dat we tijdens een bordspel de regels niet mogen aanpassen, maar de regels zijn dit jaar heel veel aangepast en de kaarten vaak opnieuw geschud. De laatste spelregel? WE ZIJN DICHT!?

Hoe mijn jaar was? Meer dan bijzonder! De vooruitzichten waren prima in februari; we hadden zowel zakelijk als privé een mooi jaar gehad in 2019 en als die trend zich zou doorzetten dan zouden er oude tijden gaan herleven. De consument zou zich wat vaker knap in het pak tonen, er zou meer getrouwd worden en mannen weten zich daar steeds beter voor te kleden, en de consument zou onze bakstenen winkel steeds beter te vinden. Ik hoopte dat ik met het door ons gelanceerde Ab Hoes Black Label maatpak een mooie groei zou kunnen doormaken, een full canvas maatpak dat ik heb ontwikkeld als een ode aan mijn opa, de oprichter van het familiebedrijf. Daarnaast hadden we een stabiele partner gevonden voor onze customized schoenen, loafers, sneakers en luxe accessoires en ook daarmee hoopte ik onze klanten te kunnen verrassen.

Niets zo flexibel als een ondernemer in corona tijd

Als geluk bij ongeluk had ik voor mezelf besloten dat we ons met ons bedrijf weer volledig op het veranderatelier en vooral op onze maatwerk collecties moesten storten. Voor zowel de zomer en winter van 2020 had ik dus al beduidend minder collectie ingekocht dan andere jaren, en de stukken die we wél hadden ingekocht, zouden beter passen bij onze visie van maatwerk en aanverwante artikelen. Voor de grap hadden we de Jogger bij Hiltl ingekocht voor dit najaar. Toen we deze vrijetijdsbroek inkochten in januari, kon ik me nog niet voorstellen dat dit dé broek van 2020 zou gaan worden voor de thuiswerkende man.

Toen de situatie toch wel serieus werd in Nederland (alhoewel de meningen daarover verschillen, en dat mag in dit vrije land) namen we de nodige maatregelen om veilig open te kunnen blijven en de winkel door deze periode heen te trekken. Je bent immers ondernemer dus ga je op zoek naar de mogelijkheden en blijf je niet hangen achter de mogelijke “beren” op de weg. Schermen op het atelier zodat ons team veilig kan werken, een passcherm in de winkel zodat we op een veilige manier kleding kunnen afspelden. Op tijd begonnen met het maken van mondkapjes, een mooie desinfectiezuil bij de ingang, meer sturen op afspraken met de klant om drukte te voorkomen en zélfs nog een flirt met het 3D opmeten van de mannen die een nieuw maatpak wilde hebben. Die flirt had ik goed gezien, zelfs zo goed dat Zalando het bedrijf waarmee we werkten in zijn geheel heeft opgekocht en alle klanten heeft afgestoten, op zoek naar een nieuwe partner voor het maatpak van de toekomst.

In de krant lees je de laatste tijd dat de klap voor de detailhandel meevalt… Het is net hoe je ernaar kijkt. Supermarkten, doe-het-zelf zaken en woonwinkels vallen bijvoorbeeld ook onder de noemer detailhandel. Dat is zijn inderdaad branches waar juist in 2020 hele dikke plussen werden neergezet. De cijfers in de non-food detailhandel als kleding en schoenenzaken vallen echter behoorlijk tegen. Ook de grote online spelers doen goede zaken. Daarentegen moeten we niet vergeten dat wanneer ik vóór corona één artikel per maand in de webshop verkocht en nu vijf per maand, ik ook een plus van 500% mag noteren. Is dat reëel? Nee, want die paar online verkopen gaan het gat van de winkel helaas niet dichten.

Nog meer focus op maatwerk

Daarom ligt mijn focus op de kracht van de collectie. Ik zette zoals gezegd, de rem op de pre-orders en heb ook geen zomercollectie ingekocht voor 2021. Dat betekent niet dat we niets te bieden hebben in het voorjaar of in de zomer, integendeel, het betekent dat we kort op de situatie kunnen inspelen en kunnen maken wat er op dat moment nodig is, of waar jij jezelf graag in ziet lopen. Met onze pakken producenten zijn we in staat om hele gave casual jasjes te maken. Zo kun je netjes en toch ook heerlijk comfortabel voor de dag komen. Daarnaast is er een verbeterd aanbod in de knitwear gekomen. Naast de goede basics die we altijd in de winkel hebben liggen, kunnen we die nu ook volledig in maatwerk leveren en in vele kwaliteiten als Merino, Geelongs, Cashmere, zijde, katoenen en mixen van deze mooie kwaliteiten. In alle kleuren en in alle modellen op maat voor jou te maken.

Ook kun je bij Hoes Tailors nu terecht voor een waanzinnig gave customized jeans. In alle stilte ben ik al maanden aan het testen en zoeken naar de juiste denims en die hebben we gevonden: exclusief, solide en extreem mooi! Deze jeans zou niet misstaan in een rijtje van de betere Italianen die bij veel consumenten wel bekend is.

Tailoring aan huis & pakkietogo.nl

Nu onze minister-president de klap met de hamer heeft gegeven, moeten we door de zure appel heen bijten en onze schouders er onder zetten. Denken in oplossingen wordt het streven. Met ons atelier kunnen we open blijven om onze welbekende service te blijven verlenen. Hoe doen we dat? We komen graag thuis bij je langs om de kleding aan de voordeur af te spelden en nemen deze mee om te vermaken. Als alles klaar is, bezorgen we het weer netjes aan huis.

Het afpassen van bestelde kleding doen we op eenzelfde manier; we komen graag aan huis! We blijven netjes buiten wachten en op gepaste afstand kijken we naar de 100% perfectie!

Ben je toe aan iets nieuws? Op onze website www.pakkietogo.nl vind je de leukste ready-to-wear en enkele maatwerk artikelen in de webshop. Binnen een straal van 50 km brengen we ze graag persoonlijk bij je langs, daarbuiten wordt het naar je verzonden.

Of wil je een hele nieuwe outfit uitzoeken? Geen enkel probleem: als je maten bekend zijn dan brengen we graag onze stoffen bij je langs. Zo kun je lekker thuis je nieuwe outfit uitzoeken. Kennen wij je maten niet? Geen probleem, we zoeken graag met je mee naar een creatieve oplossing.

 

2021 voor Hoes Tailors

Hoe ik naar 2021 kijk? Met opgeven hoofd en frisse moed! In april bestaat ons mooie familiebedrijf 75 jaar. Ik ben van plan om dat gewoon te gaan vieren zoals iedereen dat van ons gewend is. Mijn hoofd puilt weer uit van de leuke ideeën!

En modisch & zakelijk gezien? Mijn glazen bol is relatief beperkt, maar met de hoop dat het vaccin z’n vruchten afwerpt, wij allemaal weer snel open mogen, ook de horeca, scholen en iedereen in het nieuwe normaal weer een dag of drie naar kantoor gaat (uiteraard in zijn mooiste maatpak), er weer huwelijken gepland gaan worden (dat gebeurt nu niet want er is geen perspectief) en met ons verfrissende aanbod in zowel maatwerk als ready-to-wear collecties, denk ik dat er mooie dingen kunnen gebeuren.

Ik ben er klaar voor en ons team staat te popelen om de mooiste dingen voor je te maken.

Met een op afstand passende groet,

Leon Hoes

 

 

Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Afspraak maken