Story: Paul & Mies - Trouwpak op maat én iconische plek als trouwlocatie
loader
hourglass_empty
Gemiddelde leestijd: 5 minuten, 11 seconden

Story: Paul en Mies

Trouwen op een iconische locatie in Langedijk, na een sprookjesachtig huwelijksaanzoek: interview met Paul Bleeker

 

Van een romantisch huwelijksaanzoek op zijn boot, tot trouwen in een op maat gemaakt trouwpak, met een overhemd dat precies paste bij de bruidsjurk van zijn vrouw. Wat een droom! Paul Bleeker vertelt ons hoe hij zijn trouwdag heeft beleefd en wat zijn ervaring is met het uitzoeken van een trouwpak op maat. Uiteraard uitgezocht bij onze kleermakerij in het mooie Alkmaar.
 

Wie is Paul Bleeker?

1. Vertel ons eens, wie ben je? Waar en wanneer ben je geboren, en wat voor werk doe je?

Ik ben Paul Bleeker. Ik ben geboren in Broek op Langedijk op 14 mei 1967. Ik ben directeur en eigenaar van B&O Projectafbouw in Broek op Langedijk. Een mooi bedrijf, gespecialiseerd in afbouw.

Trouwen op de meest iconische plek van Langedijk!

2. Waar heb jij je partner ten huwelijk gevraagd?

Ik heb mijn vrouw op 29 juni 2018 ten huwelijk gevraagd. Wij wonen aan in het rijk der duizend eilanden, aan het water en ik heb mijn Mies die avond met onze boot mee uiteten genomen naar een restaurant bij ons in het dorp. Wat zij niet wist is dat ik die middag een fles champagne en de ring al in de boot had verstopt. Na ons diner ben ik omgevaren. Mies begreep het niet (ze zag het echt niet aankomen…), maar ik heb de boot in het Oosterdel op een bijzondere plek stilgelegd en ben daar op mijn knieën gegaan. En geloof het of niet… ze zei ja!

3. Wil je ons meer vertellen over de trouw- en feestlocatie? Waarom heb je voor die locatie gekozen?

Wij zijn getrouwd in Broek op Langedijk in het afmeinlokaal van museum ‘De Broekerveiling’. Wij zijn beiden opgegroeid in Broek op Langedijk en allebei bezochten we als kind al regelmatig de Broekerveiling. Het afmeinlokaal is een hele leuke locatie om te trouwen, wij trouwden in onze eigen ‘koolvlet’, wat helemaal bij de sfeer paste.
Voor het diner en de feestavond kozen we voor ‘de Boereplaats’ in Waarland. Dit is op een boerenerf, waarbij de schuur en kas omgebouwd is tot knusse en sfeervolle feestlocatie. En we hadden de mogelijkheid om hier met een aantal gasten te blijven slapen. We hebben een fantastisch feest gehad!

Oriënteren op een trouwpak: ervaring

4. Wanneer ben je begonnen met oriënteren voor je trouwpak? Hoe is dat verlopen?

Nou… dat is redelijk laatste moment geweest. Ik ben misschien iets te makkelijk met dit soort dingen, schoof het gewoon voor me uit, totdat ik ging rekenen en ik me bedacht dat vijf weken misschien best krap zou worden als ik een pak wilde dat helemaal op maat gemaakt moest worden. Dus toen maar snel een afspraak gemaakt bij Hoes Tailors.

5. Hoe heb je Hoes Tailors gevonden? En waarom heb je voor ons gekozen?

Ik ben bij Hoes Tailors terecht gekomen op advies van een vriend. Hij vertelde mij dat hij al eerder pakken heeft laten maken. En hij was erg enthousiast over Hoes Tailors. Dit gaf mij genoeg vertrouwen om voor jullie te kiezen.

6. Waarom heb je voor een maatpak gekozen op deze bijzondere dag?

Zoals de vraag al luidt, dit is een bijzondere dag, daar hoort een bijzonder pak bij. De bruid doet haar uiterste best om er prachtig uit te zien op deze dag, dan geldt dat voor de bruidegom toch niet anders? Samen schitteren op deze bijzondere dag!7. Wat zijn je ervaringen met het uitzoeken van je trouwpak? Wie bracht je mee, en was het – qua maatpak – liefde op het eerste gezicht?

Als het om kleding uitzoeken en kopen gaat ben ik altijd heel erg makkelijk. Als ik iets zie wat ik mooi vind en ik pas het en het staat en voelt goed, dan koop ik het.
Dat was eigenlijk met het uitzoeken van mijn pak hetzelfde. Ik had mijn dochter en schoonzus (zus van Mies) meegenomen. Zij waren het helemaal eens met mijn ideeën, vorm, stof en kleur, dus ik geloof dat ik er met een uur uit was.

8. Vond je het lastig om je trouwpak te kiezen zonder het daadwerkelijk te zien?

Nee hoor, ik ben vrij makkelijk met dit soort dingen en had er bovendien alle vertrouwen in dat dit helemaal goed zou komen!

9. Was het pak wat je verwacht had bij de eerste pasronde?

Ja helemaal! Hij was prachtig en zat als gegoten. Vooral de tekst in de kraag was geweldig!

De trouwdag

10. Hoe hebben jullie de trouwdag ervaren?

Onze bruiloft is een dag die we nooit zullen vergeten. Elk moment, elke minuut hebben we genoten. De dag zat voor onze gasten, maar ook voor mij, vol verrassingen. Echt overweldigend en heel bijzonder!

11. Wat was het meest bijzondere, leukste of grappigste dat gebeurd is op je trouwdag, en wat je bijgebleven is?

Het aller aller bijzonderste wat ik nooit zal vergeten deze dag was de speech van mijn dochter, zij maakte met haar speech het verschil deze dag. Zelfs zo’n grote man als ik moest een traantje weg pinken. Heel bijzonder! 

Trouwpak op maat: Paul's advies

12. Wat was de reactie van je partner op je trouwpak?

Ze keek heel verliefd naar me, toen ze me zag haha. Ze vond mij er prachtig uit zien! Helemaal passend bij haar. Het leuke is dat de kleur van mijn blouse, dezelfde kleur was als de jurk van Mies. Hoes Tailors heeft deze kleur opgevraagd bij de bruidsmodezaak waar Mies haar jurk gekocht had.

13. Wat zou je toekomstige bruidegommen willen adviseren? (wat betreft maatpakken, of juist iets anders?)

Ik raad Hoes Tailors zeker aan bij mannen die een pak op maat nodig hebben. Absoluut de moeite waard!

14. Hoe zou je Hoes Tailors willen omschrijven?

Professioneel, kundig, gezellig, laag drempelig en gastvrij.

Maatpak kopen bij Hoes Tailors?

Wil je ook een maatpak kopen? Maak dan een afspraak via onze contactpagina. Bij onze kleermakerij krijg je altijd een volledige service. Kies net als Paul je trouwpak op maat uit tot in de details. Van een mooie stof tot prachtige knoopjes, en alle extra opties die je je kunt wensen. Tot snel in Alkmaar!


Gemiddeld scoren wij 4.6 bij onze klanten op verschillende platformen
Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken

Stories

In de wolken
6 maanden geleden
Story: Symen & Martine
8 maanden geleden
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Afspraak maken