Time to dress up!
loader
hourglass_empty
Gemiddelde leestijd: 2 minuten, 10 seconden

Time to dress up!

Time to dress up!

Met de feestdagen voor de deur is de kans vrij groot dat de uitnodigingen voor gezellige feestjes, recepties en diners binnenkort in je mailbox of op je deurmat vallen. Vaak is de dresscode feestelijk maar Black Tie is en blijft ook een favoriet. Als er Black Tie op je uitnodiging staat betekent dit dat je in een smoking wordt verwacht. Geen uitzonderingen heren! Een smoking bestaat uit een zwart jasje met satijnen revers of sjaalkraag en een pantalon met een satijnen bies over de zijnaden. Een klassiek smokingoverhemd is spierwit, heeft een vadermoordenaar boord, een blinde sluiting en dubbele manchetten. Een geplisseerde voorkant mag maar is niet verplicht. Een doorsnee wit overhemd is minder gangbaar, maar mag in geval van nood ook. De zwarte strik is een must. Voor de volledige Black Tie experience kies je een low cut gilet of een cumberband om het geheel af te maken. Onder een smoking draag je altijd zwarte lakschoenen.

Wil je het net even anders doen denk dan eens aan een fluwelen smoking jasje. Deze doet absoluut niet onder voor het klassieke smoking jasje. Donkerblauw, donkergroen en bordeaux zijn hier enorm geschikt voor en stralen absolute luxe én gevoel voor stijl uit. Je zou ook kunnen spelen met de strik qua materiaal en kleur. Een echte gentleman draagt overigens een echte strik. Vind je het lastig om deze te strikken kijk dan gewoon even op Youtube voor wat tutorials. Oefening baart echt kunst.

Een smoking zit het mooist als je deze, net als een pak, op maat laat maken. Kies voor een sjaalkraag in een andere kleur, extra brede revers of bijzondere wol. Een persoonlijk tintje is tijdens de feestdagen extra leuk en daarnaast is een op maat gemaakte smoking een tijdloze investering. Bij Hoes Tailors koop je al voor €549 een op maat gemaakte smoking. Red je het echt niet meer om op tijd een smoking aan te laten meten, dan kun je er altijd voor kiezen een smoking te huren. Bij Hoes Tailors huur je een smoking vanaf €55. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze tailors in de winkel.

Verdiep je, uit beleefdheid naar de gastheer of gastrouw, altijd in de gelegenheid en de dresscode. Zorg dat je er goed en gepast uitziet op elk feest of diner waar je ook heen gaat. Liever overdressed dan underdressed.  Daardoor straal je zelfvertrouwen uit en dat past gelukkig bij elke dresscode.

Tip: Een horloge dragen tijdens een Black Tie event is not done. Het wordt gezien als onbeleefd, gezelligheid kent namelijk geen tijd toch?

Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Afspraak maken