Houd je witte shirt fris en schoon!
loader
hourglass_empty
Gemiddelde leestijd: 1 minuut, 51 seconden

Wit, witter, witst!

Houd je witte shirt fris en schoon!

Misschien is het witte shirt wel het meest gedragen kledingstuk bij mannen. Niet zo gek dat wij er in ons leven veel verslijten. Ik geef je graag tips om je shirts mooi en fris te houden.

Zo krijg je je witte shirt weer wit!

Is het je niet gelukt om je witte shirt stralend wit te houden? Geen man over boord! Gooi je witte shirts in de was, op het reguliere wasprogramma. Voeg er in plaats van wasmiddel een kunstgebit reiniger tablet bij, ja écht! Een kunstgebit moet immers ook mooi wit blijven, daarom zit er een klein beetje chloor in de tabletten. Precies genoeg om ook jouw witte shirts weer wit te krijgen, zonder dat je kleding beschadigd raakt. Blijf uit de buurt van bleekmiddel, hierdoor zal je kleding op de langere termijn juist geler worden omdat de stof beschadigd raakt. Graag delen we deze en andere tips nog kort met je:

Wit, witter, witst!

  • KunstgebitreinigerVreemd maar waar!
  • SchoonmaakazijnLaat je shirt een paar uur weken in een emmer met schoonmaakazijn en water om ze weer frisser te maken. Voeg daarna een klein scheutje schoonmaakazijn toe in het wasverzachterbakje elke keer als je je shirts wast.
  • OssengalzeepHet wondermiddel uit grootmoederstijd doet het nog steeds heel goed voor bijna al je vlekken. Maak je kleding  nat en zeep het daarna grondig in met ossengalzeep en laat dit een uur intrekken. Doe ze vervolgens zonder uit te spoelen in de wasmachine op het gewone programma.
  • Zout & citroenHeb je gele vlekken onder je oksels? Wrijf dit dan goed in met zout en citroen, bijvoorbeeld met een tandenborstel. Daarna in laten trekken en afspoelen en de vlekken zullen flink verminderd zijn.

Okselvlekken voorkomen

Heb je gezweet in je witte shirt, dan kunnen er gele okselvlekken ontstaan. Gek genoeg komt dit juist door je deo! Het aluminium en parfum dat in je deo zit, zorgt voor een reactie wat gele vlekken veroorzaakt. Kies dus voor een deo zonder aluminium en parfum.

Koop regelmatig nieuwe witte shirts

Uiteraard is het ook mijn advies om regelmatig nieuwe shirts aan te schaffen, check de webshop voor fijne shirts die lang mee gaan.

 

Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Afspraak maken