Carlo Lanza - Hoes Tailors Alkmaar
loader
Header afbeelding Collectie Carlo Lanza

Carlo Lanza Sokken

Italianen staan bekend om de goede kwaliteit kleding en schoenen. In Italië besteden zowel mannen als vrouwen veel aandacht aan hoe zij eruitzien. Dat geldt zelfs voor de kleinste details. Denk hierbij aan de riemen, tassen, manchetknopen en natuurlijk sokken. Carlo Lanza herensokken zijn dan ook van uitstekende kwaliteit. De sokken worden gemaakt van verfijnde materialen en zitten perfect in nette herenschoenen. Je voelt zelfs amper dat je sokken draagt. De productie van de herensokken van Carlo Lanza vindt plaats in Italië, in een typisch Italiaans familiebedrijf. Zo houden zij als merk eerlijkheid, kwaliteit en traditie in stand.

De klant heeft geholpen de meest optimale herensokken te creëren

Alvorens deze sokken te laten produceren in Italië zijn ze eerst uitvoerig getest door een klantenpanel. Met enkele tips van het panel is de sok verder geperfectioneerd. Zo zijn alle sokken iets langer gemaakt op de kuit en is er extra elasthan in verwerkt zodat de sokken niet afzakken.

Daarna is er gestart met de inkoop van het garen bij een grote garenfabrikant in Noord Italië. De gekozen katoensoort is Egyptisch katoen dat tot de mondiale top behoort. Het voelt zacht aan, maar is toch zeer sterk en kleurvast. Daarnaast worden alle garens onder het Oeko Tex® keurmerk gekleurd. Er worden dan ook geen chemische toxines toegevoegd in het kleuringsproces van het garen.

Vervolgens gaat het gekleurde garen naar de fabriek in Italië. Hier worden de herensokken eerst met behulp van een breimachine vervaardigd, waarna de afwerking met de hand wordt gedaan. Op deze manier voel je geen vervelende naad bij de teen. Alle details zijn even belangrijk.

Voordat de sokken de fabriek verlaten en naar Nederland komen, wordt iedere sok ook nog eens gewassen en gestreken. Alles om ervoor te zorgen dat jij als klant een topproduct ontvangt!

Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Afspraak maken