10 Tips voor jouw trouwdag | Maak nu een afspraak!
loader
hourglass_empty
Gemiddelde leestijd: 2 minuten, 16 seconden

10 Tips voor je trouwdag

JOUW TROUDAG: 10 TIPS VAN JOUW TAILOR

Bij Hoes Tailors maken we al sinds 1946 trouwpakken op maat. Wij hebben over de jaren heel veel heren mogen kleden voor de belangrijkste dag van hun leven. Ben je graag goed voorbereid en wil je wat tips van mij als ervaringsdeskindige? Lees dan de 10 gouden tips voor jouw trouwdag!

1. Is de pasvorm goed?

De pasvorm van je maatpak is natuurlijk het allerbelangrijkste. Je ziet direct het verschil, daar hoef je vaak geen kleermaker voor te zijn. De mouwen hebben de juiste lengte, het lijf is gevormd en netjes aansluitend rond de romp en de schouders zitten precies waar ze zouden moeten zitten. Minder opvallend voor het ongetrainde oog, is de afwerking van de revers van het jasje: plat op de borst en zonder een opening tussen de overhemdkraag in de nek.

2. De knoopsgaten op de mouwen werken echt

Werkende mouwknoopsgaten zijn een terugkeer naar vroeger, toen alle jassen op maat waren gemaakt en functionele knoopsgaten op de mouwen hadden.

Historisch gezien droegen militaire veldchirurgen jassen die ze konden oprollen als ze een gewonde soldaat in het veld hielpen. Op een bepaald moment woonden veel van deze chirurgen nabij de straat Savile Row in Londen. Toen de kleermakers de buurt introkken, vond er een kleine kruisbestuiving plaats die ertoe leidde dat werkende knoopsgaten de norm werden voor heren kostuums.

Tegenwoordig zijn deze werkende knoopsgaten in de mouwen niet alleen een mooie ode aan hun praktische begin, maar kunnen ze nog steeds een doel dienen. Bijvoorbeeld bij je zomerpak: het losknopen van één of twee knopen en de mouw een beetje terugdraaien zal op warme dagen een verademing zijn.

3. Handgemaakte stiksels

Stiksels worden vaak verwaarloosd op standaardpakken. Het is arbeidsintensief (als het goed wordt gedaan) en enigszins moeilijk om het goed te doen. Voor de meeste fabrikanten is het het gemakkelijkst om dit detail gewoon helemaal achterwege te laten.

Maar dat is jammer, want 'pick-stitching' is een subtiel detail dat echt cachet kan geven aan een herenjasje. Deze details vind je bij een maatjasje op de revers en op de zakflappen.

4. Patroonaanpassing over zakken

Je moet heel goed kijken om dit detail te zien. Waar je naar op zoek bent, is dat bij stoffen met een patroon (plaids, strepen, enz.), de zakken op één lijn staan met de rest van het kledingstuk. Met andere woorden, werd de stof van de zak lukraak genaaid of is ervoor gezorgd dat het patroon op de zak op één lijn ligt met de rest van het pak of overhemd?

Is je interesse in een maatpak gewekt? Wij helpen je graag! Maak direct een afspraak in onze online agenda!

Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Afspraak maken