Dag 2021!
loader
hourglass_empty
Gemiddelde leestijd: 3 minuten, 59 seconden

Dag 2021!

O, wat een jaar was het weer mensen. Geen normaal jaar waar ik, en iedereen, op hoopte, maar een bijzonder en bewogen jaar.

December is voor mij altijd een maand van reflectie, ik schrijf altijd een memo aan mezelf waarin ik terugkijk naar het afgelopen jaar en waarin ik een poging doe om in mijn glazenbol iets te voorspellen voor het nieuwe jaar.

2021 Was wederom een bijzonder jaar te noemen. Het lijkt al eeuwen geleden en toch waren wij begin van dit jaar de eerste maanden gesloten. Het was een uitdaging om iedereen toch van dienst te kunnen zijn en met een dosis creativiteit zijn we daar aardig in geslaagd. De winkel mocht dan wel niet open, maar jullie mochten mij wel thuis ontvangen. En dat bleek bijzonder leuk. Met een bus vol gepakt met kleding reed ik bij mijn klanten langs en kozen jullie aan je eigen keukentafel nieuwe garderobes uit.

Toen we de deuren eindelijk weer mochten openen kon de rode loper uit, wat heerlijk was het om gewoon weer mensen in de zaak te mogen ontvangen. Ik kon jullie weer met een glimlach ontvangen in de winkel en aan míjn ‘keukentafel’ koffie met jullie drinken. Jullie waren minstens zo enthousiast als ik, want de agenda stroomde weer vol als vanouds.

Was het dan gemakkelijk dit jaar? Nee, zeker niet. De hele wereld stond stil. Ook handelaren van over de hele wereld hadden het werk neer moeten leggen. Omdat mijn leveranciers van over de hele wereld komen was soms het ene land in lockdown, terwijl de volgende net weer geopend was. De logistieke uitdagingen waren lastig maar ook leerzaam. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik een logistieke pro ben geworden ;-).

Stuk voor stuk heeft iedereen van mijn leveranciers ook de gevolgen ervaren. Nog steeds zijn de gevolgen merkbaar in de bijvoorbeeld de levertijden van wollen stoffen. Maar we houden moed!

Maar mensen, 2021 was ook een prachtig mooi jaar. Waar het als ondernemer soms een enorme uitdaging is om werk en gezin te combineren dwong de lockdown mij om meer tijd met mijn gezin door te brengen en dat was een grote winst. We zijn met elkaar 2 weken op vakantie geweest. Ondanks de lockdown hadden we een fantastische vakantie in Nederland. Na de vakantie konden we er allebei weer vol goede moed en met frisse energie tegenaan. 

Net echt
Door de Coronacrisis ben ik mij meer gaan focussen op online verkopen. Er wordt op dit moment hard gewerkt om mijn houtje-touwtje webshop (ooit zelf gebouwd met YouTube) een professionele boost te geven en verkopen we ons eigen merk truien inmiddels door heel Nederland via Bol.com. Ook onze socials worden steeds professioneler, mede dankzij het gouden trio Chantal, Dave en Anne. Zij zorgen ervoor dat het er online ook piekfijn uit blijft zien.

Hallo dames!
En ja hoor, voor de oplettende kijkers is het inmiddels geen verrassing meer, maar we zijn onze dameslijn aan het lanceren. Zo is de collectie naast het alom bekende mantelpak, oversized colbert en prachtige blouses uitgebreid met de perfecte dames denim op maat. En zo hebben de vrouwen inmiddels ook hun plek veroverd in onze mannenzaak. De eerste fotoshoot van de dameskleding is inmiddels een feit, dus daarvan zie je snel meer! Nieuwsgierig? Kom gerust langs!

We groeien 
We? Ja we! Toen de winkel weer open mocht werd het druk, heel druk. Gelukkig maar! Daarom is het winkelteam sinds september uitgebreid met de komst van (heel toevallig familie, of niet?) Marielle. Met ruim 25 jaar ervaring in de damesmode is zij de perfecte aanvulling in het team. En ook in het atelier zijn de twee vaste toppers nog altijd van de partij, Judith en Tatiana. Dat kleermaken een vak is laten zij absoluut zien, iedere dag.  

Damesmode en trouwjurken
Ik heb toch al gezegd dat het een bijzonder jaar was? Want wie had gedacht dat wij in 2021 meer trouwjurken zouden vermaken dan ooit. De kennis van Judith omtrent trouwjurken blijkt in deze tijden ook goed van pas te komen, zo hebben wel al heel wat aanstaande bruiden blij kunnen maken door aanpassingen te doen aan hun trouwjurk.

Je wordt bedankt! 
Alleen kunnen we het zeker niet! Daar hebben we ook jou voor nodig. Dankjewel dat je ons ook in 2021 hebt weten te vinden, zowel online als fysiek. Was het niet voor een mooie outfit dan wel voor een kop koffie en een goed gesprek.

Niet geheel onbelangrijk, al dan niet het belangrijkste van dit hele epistel ;-), nog een shout out aan mijn ouders. Ik ben blij dat ze er altijd voor mij en Hoes Tailors zijn. En dat ik mij elke dag mag beroepen op hun enorme bak vakkennis is onbetaalbaar.

We gaan er weer voor in 2022,

Leon 

 

Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Afspraak maken