Hoes Tailors | We zijn weer open - Maak nu een afspraak!
loader
hourglass_empty
Gemiddelde leestijd: 5 minuten, 17 seconden

De winkel is weer geopend


 

HOES TAILORS IS BACK IN BUSINESS!

LEON HOES OVER ONDERNEMEN IN TIJDEN VAN CRISIS

 

Het is allemaal moeilijk te bevatten wat er allemaal gebeurt in de wereld: kloppen de cijfers wel? De druk op de zorg is hoog, dat is een feit. Dat de economie zware klappen krijgt is ook een logisch gevolg, maar hoelang moeten we omgaan met de 1,5 meter economie? Wie het weet mag het zeggen. Wat ik wel weet, is dat wij bij Hoes Tailors niet stil hebben gezeten en dat wij graag weer door willen!

In de winkel mogen volgens het RIVM en de brancherichtlijnen maximaal vier klanten in de winkel zijn, dus daar houden wij ons aan. Als iedereen die binnenkomt even bij de ingang wacht op onze instructies (de winkel loopt om de hoek nog even door, dus daar kunnen ook klanten zitten) dan moet dat zeker lukken. Bij de ingang vind je een mooie desinfectiepomp met voetbediening, ons verzoek is om die te gebruiken.


Veranderwerk

Op ons atelier hebben we eveneens de nodige voorzieningen getroffen. Tussen de machines die veel gebruikt worden en waar ons team vaak tegenover elkaar zit, hangen nu plexiglasplaten; zo kunnen we onze ateliercapaciteit optimaal benutten. Heb je veranderwerk voor ons atelier, mag jouw broek een stuk korter of je pak aangepast worden? Dat doen we met alle liefde, echter vragen we wel om gewassen of gestoomde kleding. Het stomen laten we, indien gewenst, graag voor je doen bij Cristal Cleaning.

Ook voor het afspelden van kleding hebben we creatieve oplossingen bedacht en tools gecreëerd. Om kleding veilig af te spelden, schuiven we een scherm van plexiglas op wieltjes tussen jou en één van onze tailors in. Voor en na het afspelden desinfecteren we allemaal onze handen. Dat zijn de praktische zaken.

We nemen jouw maatpak of kledingstuk pas in productie als er een directe vraag is, best duurzaam toch?


Massaconsumptie vs. maatkleding

We hebben nu allemaal de plicht, om juist door deze crisis, te kijken naar onze consumptie. Wij zijn daar immers, als consument, bepalend in. Maar ook aan ons, als winkelier en kleermaker, hebben wij de taak om hier sturing in te geven. Laten we als kleermakers nu een stap voor hebben: we kopen voor je maatkleding pas stoffen in nadat jij die hebt uitgezocht en nadat we hebben berekend hoeveel stof we precies voor je nodig hebben. En we nemen jouw maatpak of kledingstuk alleen in productie als er een directe vraag is, best duurzaam toch? Maak hier een afspraak om voor je ideale thuiswerkoutfit stoffen uit te zoeken.


3D-bodyscan

Ik zie het in de nabije toekomst nog niet gebeuren dat er robots komen die jouw pak gaan maken. Desalniettemin gebeuren er op technologisch vlak wel hele mooie dingen in ons vak. Het patroontekenen van je pak gaat digitaal en het snijden gebeurt met een lasersnijder. Nu we voorlopig in de 1,5 meter-samenleving blijven leven, hebben we moeten zoeken naar technieken die ons verder helpen. Het 3D-bodyscannen is hier een volgende stap in. In samenwerking met het Zwitserse bedrijf Meepl maken we op basis van twee foto's via een app die iedereen kan downloaden, een 3D-animatie van je lichaamsbouw. Daaruit kunnen wij alle noodzakelijke maten halen die we in eerste instantie nodig hebben.

Is de 3D-bodyscan voldoende? Het systeem scoort 97% van de maten goed, de rest werken we met ons kleermakersoog bij. Daarnaast is het leuke en handige van het Meepl-systeem dat je dit gewoon thuis kunt doen. Meer lezen over Meepl en durf jij de test aan om je maten in te leveren? Deze app gaat ons zeker helpen om voor jou weer de mooiste maatkleding te kunnen maken!

En werk je liever niet met de app? Breng dan iemand uit je eigen gezin of huishouden mee. Op onze instructies kunnen we samen de maten nemen. Zo wordt het nog leuk en leerzaam ook!


Ab Hoes Black Label

Het was de laatste weken lastiger om aan stoffen te komen uit Italië, moeilijker om pakken te laten maken in Marokko, onze overhemden hebben vertragingen opgelopen en de schoenenproductie in Spanje is ook pas net weer op gang gekomen. Daarentegen is de productie van ons Full Canvas pak, het Ab Hoes Black Label, weer volledig op niveau en werken de kleermakers zich een slag in de rondte om alle pakken binnen normale tijden te kunnen maken. Ook stoffenleverancier Scabal, met stoffenmagazijnen in België en productie in Portugal, is geen dag dicht geweest. Heel veel vertraging hebben onze leveringen uiteindelijk niet opgelopen.


Nieuwe openingstijden

De winkel is open van dinsdag t/m vrijdag van 12:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur. Zo kun je weer gewoon binnen lopen om je veranderwerk af te geven of op te halen, mits er niet teveel mensen in de winkel zijn. Daarnaast is het raadzaam om een afspraak te maken, dan weet je zeker dat we je niet teleurstellen. Een afspraak maken kan uiteraard ook gewoon in de ochtenduren. Private shopping de winkel speciaal voor jou, wie wil dat nu niet?! Let wel, om de winkel toegankelijk te houden voor iedereen, vragen we je om met maximaal twee personen naar de winkel te komen. Dus ook voor het aanschaffen van een trouwpak op maat.


Mijn dank

Mijn dank gaat uit naar Judith, Tatiana en Chermaine die bij ons op het atelier en in de winkel werken. Met hun inzet en flexibiliteit hebben we de afgelopen weken de toko draaiend kunnen houden en kunnen opfrissen, we blijken namelijk te beschikken over ware klussers. Mijn dank gaat ook uit naar mijn ouders, die mijn advies nog steeds ter harte nemen en heerlijk op Texel zitten. En mijn dank gaat uit naar Mariska, mijn lieve vrouw die mijn gedachten kan lezen, me laat stoppen met piekeren en die me optimaal van mijn zoontje Boris laat genieten in deze tijd.

Maar mijn allergrootste dank gaat uit naar de klanten die we de afgelopen weken hebben mogen zien, want zonder jullie allemaal zou het heel saai worden.


Genoeg over ons! Hoe gaat het met jullie? Wanneer drinken we weer een kop koffie?

Samen jouw wensen bespreken? Wij staan graag voor je klaar! Afspraak maken
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe collecties, mooie stoffen, nieuwtjes en handige informatie over Hoes Tailors? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Afspraak maken