Strak in het pak

Strak in het pak: Een startersgids voor een succesvolle look

De aankoop van uw eerste maatpak is een belangrijke stap in het leven van iedere gentleman en kan uw carrière exponentieel beïnvloeden. Een goed begin is goud waard, want een sterke basis zorgt ervoor dat alle volgende puzzelstukjes één voor één in elkaar vallen. Maar sommigen breekt het zweet al uit enkel bij de gedachte aan het hele proces.

Daarom hebben we enkele richtlijnen gebundeld om u te helpen: van de keuze van de stof uit enkele van de fijnste collecties, tot de allerlaatste pasbeurt. Zo beleeft u het unieke plezier van maatpakken op zijn best.

De basisregels voor uw eerste maatpak

Bij de kleermakerij zijn er heel wat regels waaraan ieder individu zich moet houden bij de benadering van zijn eigen stijl. Sommige regels worden bepaald door wat er praktisch haalbaar is, terwijl andere meer traditionele regels doorheen de eeuwen vorm hebben gekregen en vandaag een vaste waarde zijn.

We geven hier een kort overzicht van de praktische regels, n.l. de basissnits en de beschikbare stoffen, zodat u de beste keuzes kunt maken voor uw allereerste maatpak.

De snit

De snit van uw pak is wellicht de belangrijkste factor bij elke aankoop. Maar het állerbelangrijkste bij de aankoop van uw eerste pak? Veelzijdigheid. Investeer in een pak dat u op veel verschillende manieren kunt dragen, want zo haalt u het maximale uit uw aankoop en kunt u gemakkelijk verschillende looks proberen.

Daarom raden we u een tweedelig tweeknoopspak in onze Soho stijl aan. Dankzij de moderne, strakkere en lichtere constructie zult u vlotter aan uw pak wennen én kunt u er werkelijk alle kanten mee uit.

Combineer een tweeknoopsjasje bijvoorbeeld met een zwarte jeans en een aansluitend T-shirt voor een knappe casual look. Of draag het op een bijpassende broek voor een eerder formele stijl in blokkleuren.

Uiteraard ook de broek heel belangrijk, want dit is een van de meest veelzijdige stukken van een pak. Op koudere dagen kunt u de broek bijvoorbeeld combineren met een gebreide trui en een overjas. Wordt het iets warmer, dan is een polo zeker een goede keuze.

Beschouw uw maatpak niet als één geheel, maar als aparte – op maat gemaakte – stukken die u eindeloos kunt combineren. Draag uw jasje en broek dus niet enkel op kantoor of een formele bijeenkomst.

 

Hoes Tailors
Geesterweg 20
1815 CS Alkmaar
Tel. 072-5111182
Fax. 072-5111578

Kvk Alkmaar. 37055068
Btw nr. NL 80 32.60.453.B.01
Ing bank. 65.15.54.764
Iban. NL15INGB0651554764
Bic. INGBNL2A

Altijd op de hoogte van aanbiedingen en het laatste nieuws?